Verzending Kredietrapportages voortaan rechtstreeks via Digitale Services naar de Banken!

Voor het verzenden van Kredietrapportages naar de banken is het gebruik van de BIV connector niet meer nodig, CreAim verstuurd vanaf heden de kredietrapportages rechtstreeks naar de banken (via SBR Nexus).

Tot voor kort maakten wij gebruik van de BIV connector. De BIV connector was door ons lokaal bij u geïnstalleerd om met uw eigen PKIoverheid certificaat te communiceren met SBR Nexus. Wij hebben destijds voor deze werkwijze gekozen omdat wij niet in het bezit willen zijn van het PKIoverheid-certificaat van uw kantoor. Dit is nu niet meer nodig, het verzenden van een kredietrapportage mag vanaf heden ook met behulp van het certificaat van CreAim net zoals wij dat al jaren doen voor alle aangiftes en publicatiestukken.

Wij zij erg blij met deze ontwikkeling. Zo hoeven wij u niet jaarlijks te vragen het certificaat in de Digipoort connector te vervangen en kunnen wij ook eenvoudiger assisteren bij eventuele technische issues aan de kant van SBR Nexus.

Als u gebruikt maakt van de BIV connector kunt u dit programma verwijderen van uw computer/server. Wij zullen vanaf heden de verzending naar de banken voor u verzorgen, u hoeft hier verder geen actie voor te ondernemen!