DAC7 aangifte 2023: Met stoom en kokend water

Deadline verstreken: tijd voor de balans

Grootste deel aangiftes succesvol ingediend, maar niet zonder moeite!

De deadline voor het indienen van de DAC7 aangifte is inmiddels verstreken (31-01), dus is het tijd om de balans op te maken. Vanuit CreAim hebben we Platformen (rechtsreeks), Financieel advieskantoren en Accountantskantoren middels ons DAC7 Verzendportaal voorzien van de mogelijkheid om reeds opgestelde DAC7 aangiftes (in XML) te verzenden naar de Belastingdienst.

Wat onze klanten voornamelijk hebben teruggekoppeld is dat de informatievoorziening vanuit de Belastingdienst volgens hen ernstig tekort is geschoten. Zo werd enkele dagen voor de deadline pas duidelijk dat Eenmanszaken niet onder de DAC7 rapportageplicht vallen, om maar een voorbeeld te noemen. Daarnaast geven klanten aan dat de beschikbare informatie vanuit de Belastingdienst van waar een XML aangiftebestand inhoudelijk aan moet voldoen, onduidelijk en niet concreet was. Hierdoor hadden onze klanten gemiddeld 3 pogingen nodig om de DAC7 aangifte inhoudelijk geaccepteerd te krijgen door de Belastingdienst, met de nodige stress tot gevolg.

Waardevolle kennis en ervaring opgedaan voor volgend jaar

Hoewel wij in principe alleen zorgdragen voor de verzending van de aangifte, en in de basis geen ondersteuning bieden bij het opstellen van het XML bestand, heeft ons team alsnog op basis van jarenlange ervaring met het verwerken van retourberichten vele klanten kunnen helpen met het interpreteren en gericht oplossen van fouten in de aangiftes. We zijn blij dat we hiermee samen met onze klanten veel kennis hebben opgedaan, wat onze klanten gaat helpen om de (veel omvangrijkere) DAC7 aangifte van volgend jaar direct goed op te stellen en succesvol in te dienen!

 

DAC7 via CreAim: een vertrouwde keuze

Ook in 2024/ 2025 zit je voor DAC7 goed bij CreAim: wij bieden de mogelijkheid om de DAC7 aangifte te verzenden voor (onder andere) Platformen, Advieskantoren en Accountantskantoren die zelf hun XML aangifte bestand kunnen (laten) genereren.

Voor Platformen die een totaaloplossing zoeken voor zowel het opstellen als het verzenden (en alles wat daar bij komt kijken), hebben we diverse samenwerkingen opgezet met partijen om onze klanten volledig te kunnen ontzorgen.

Jelle Deen is vanuit CreAim de contactpersoon voor al je vragen omtrent DAC7, dus wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Hij is bereikbaar op 06-81093766, of deen.jelle@creaim.nl.