X

Uitgelicht

Jaarstukken in SBR deponeren
   
 

De online Deponeren KvK applicatie is specifiek bedoeld voor het opstellen en digitaal deponeren van de jaarrekeningen in SBR (XBRL).

Wettelijke verplichting

Vanaf 1 januari 2017 zijn kleine bv’s en nv’s verplicht om hun jaarrekening in SBR te deponeren. Op papier aanleveren is dus niet meer mogelijk. Dit heeft ook gevolgen voor u als intermediair door uw belangrijke rol bij het opstellen en deponeren van jaarrekeningen. Digitaal deponeren betekent een andere manier van werken.

Wat is SBR?

SBR is een system-to-system aanlevermethode om financiële rapportages te maken en te verzenden aan meerdere instanties zoals de Belastingdienst, CBS en verschillende banken. Voor SBR heeft u als accountant of administratiekantoor financiële software nodig die voor SBR geschikt is, zodat u jaarrekeningen van uw klanten kunt deponeren via de Digipoort. Onze applicatie Deponeren KvK is uiteraard volledig voorbereid op SBR.

Digipoort en de Kamer van Koophandel

Zodra uw jaarstukken bij Digipoort binnenkomen, worden deze direct doorgestuurd naar de KvK en vindt er automatisch een aantal controles plaats. Als dit geen bijzonderheden oplevert, krijgt u via Digipoort een melding dat de publicatie jaarrekening goed is ontvangen. Als uw deponering niet kon worden verwerkt, ontvangt u een foutmelding. Nadat u aanpassingen heeft gedaan kunt u de jaarrekening opnieuw aanbieden bij Digipoort.

Is dit nieuwe proces lastig?

Zoals hiervoor aangegeven is onze applicatie Deponeren KvK zeer gebruiksvriendelijk. U ontvangt van ons een certificaat om toegang te krijgen tot de applicatie, verder is niets nodig. Het is niet nodig om een (nieuw)PKIoverheid certificaat aan te vragen.

Via verschillende invulvelden kunt u de SBR jaarrekening opstellen. Vervolgens vindt u in de applicatie een PDF-weergave van uw deponering. Na afronden is een druk op de knop Verzenden voldoende om de jaarrekening online te versturen. Direct daarna ziet u in de applicatie de ontvangstbevestiging van Digipoort.

Uiteraard kunt u altijd op een later moment doorgaan met invoeren. U kunt zich in de applicatie Deponeren KvK afmelden en op een later moment doorgaan met invoeren en/of de status van uw deponering inzien. Uw gegevens blijven bewaard.

Voordelen
Ten eerste kunt u met de applicatie Deponeren KvK gemakkelijk en efficiënt deponeren in SBR.
Daarnaast  ontvangt u direct een bevestiging inclusief een PDF-weergave van uw deponering
Tot slot: snelheid. Na verzending van uw jaarrekening is de jaarrekening direct zichtbaar en opvraagbaar in het Handelsregister.

Geinteresseerd?
De applicatie is al verkrijgbaar vanaf 79,- euro. Bekijk voor meer prijzen het bestelformulier!

 Direct bestellen

 « Terug

Kunnen we u verder helpen?