X

Nieuws

Begeleide implementatie test SBR Assurance

Accountantskantoren kunnen SBR Assurance tot eind januari 2018 testen op de preproductie omgeving van Digipoort. Om deel te nemen aan de begeleide implementatie test moet wel uiterlijk 30 november 2017 worden aangemeld. Wij adviseren kantoren die controleopdrachten uitvoeren hieraan mee te doen. U kunt hiermee testen of u klaar bent voor SBR Assurance. U kunt zich bij ons aanmelden door een e-mail te sturen naar jonker.frank@creaim.nl.


De vier SBR Assurance oplossingen van CreAim

CreAim biedt vier oplossingen voor SBR Assurance. Van alleen onze applicatie YouSign SBR, tot en met een geavanceerd klantenportaal. Met onze oplossingen voldoet u aan de eisen van het Linking & Signing proces van de jaarrekening en de accountantsverklaring. U heeft alleen een eigen PKIoverheid persoonlijk beroepsgebonden certificaat nodig.


Samenwerking CreAim en Semansys

Semansys is koploper op het gebied van digitale rapportages en vanaf heden werken CreAim en Semansys actief samen om accountants zo goed mogelijk van dienst te zijn. Samen bieden wij een volledige oplossing voor SBR Assurance.


Wet inzake SBR Assurance gaat definitief door

Het ministerie van Economische Zaken heeft, op advies van de Taskforce Jaarverslaggevingsketen en het SBR Beraad, besloten vast te houden aan het Besluit elektronische deponering handelsregister. De Kamer van Koophandel heeft hierover, de afgelopen week, brieven verstuurt aan de middelgrote rechtspersonen. Dit betekent dat de wet inzake SBR Assurance definitief door gaat per 1 januari 2018. 


Nieuwe functionaliteiten in de afgelopen periode: nieuwe koppelingen

Ons klantenportaal is een belangrijke schakel in de communicatie tussen u en uw cliënten. Doelstellingen van het portaal zijn onder meer het verhogen van efficiëntie en het verminderen van fouten door automatisering. Koppelingen van uw portaal met andere in de accountantsmarkt gebruikte pakketten zijn daarbij essentieel. CreAim investeert continu in de doorontwikkeling van ons klantenportaal. In de afgelopen periode hebben wij twee nieuwe koppelingen gerealiseerd, met Auditcase en Nmbrs. 


Ons klantenportaal en de AVG

Vanaf 25 mei 2018 zal de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) inwerkingtreden. De AVG zal voor de hele Europese Unie gelden en vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Via de functie Documenten in het klantenportaal heeft u de mogelijkheid om documenten waarin privacy gevoelige gegevens staan uit te wisselen en te archiveren waardoor u direct voldoet aan de AVG.


SBR Assurance stap voor stap

Als gevolg van de verplichtstelling SBR is het niet meer mogelijk om een jaarrekening op papier te deponeren. Hiermee verdwijnt ook de papieren accountantsverklaring. Ook de banken vereisen op termijn een digitale samenstellingsverklaring in SBR. Daarom een kort artikel over wat u als accountant nodig heeft om klaar te zijn voor SBR Assurance.


Terugblik CreAim Klantendag

Vorige week woensdag heeft onze klantendag plaatsgevonden. SBR Assurance stond tijdens deze dag centraal en er waren onder andere presentaties van Semansys, KPN en CreAim. Daarnaast hebben wij live demo’s gegeven van onze SBR Assurance module en YouSign SBR, onze ondertekenapplicatie speciaal voor SBR Assurance (“Linking & Signing”) 


CreAim aanwezig op het ICT Accountancy Jaarcongres 2017

Op woensdag 1 november 2017 is CreAim aanwezig op het ICT Accountancy Jaarcongres 2017 in het Congres- en vergadercentrum EXPO te Hoevelaken.


Certificaten in de cloud

Door de digitalisering zullen PKIoverheid persoonlijke en beroepscertificaten vaker gebruikt worden. Nu worden deze certificaten nog uitgegeven op een smartcard of een USB token. Er is regelgeving in voorbereiding die het in de toekomst mogelijk maakt certificaten in de cloud op te slaan. 

Pagina 1 van 37Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste   

Kunnen we u verder helpen?