De overheid, maar ook organisaties als banken en Rijkswaterstaat eisen steeds vaker een formele elektronische handtekening om de integriteit van het document en de identiteit van de ondertekenaar te waarborgen. CreAim YouSign zorgt ervoor dat dit op een snelle en eenvoudige manier kan.

Voor het plaatsen van digitale rechtsgeldige handtekeningen hebben wij twee applicaties ontwikkeld:

  • YouSign SBR om SBR documenten te voorzien van een rechtsgeldige handtekening
  • YouSign PDF om PDF documenten te voorzien van een rechtsgeldige handtekening

Vanaf 1 januari 2018 zijn middelgrote rechtspersonen verplicht om hun jaarverantwoording (boekjaar 2017) via Standard Business Reporting te deponeren bij de Kamer van Koophandel (KvK).  Als gevolg van deze verplichtstelling is het niet meer mogelijk om een jaarrekening op papier te deponeren, hiermee verdwijnt ook de “natte” handtekening. Het zal daarom de standaard worden om documenten, waaronder SBR-jaarrekeningen en accountantsverklaringen, digitaal te waarmerken en te ondertekenen.

Om SBR-jaarrekeningen en accountantsverklaringen te waarmerken en te ondertekenen kan gebruik worden gemaakt van YouSign SBR. Hiermee kunt u de SBR-jaarrekening waarmerken en de accountantsverklaring digitaal ondertekenen volgens de SBR Assurance standaard. Voor meer informatie over YouSign SBR en SBR Assurance kunt u hier terecht.

Voor het ondertekenen van PDF documenten bieden wij de YouSign PDF applicatie aan waarmee een rechtsgeldige digitale handtekening gezet kan worden. Deze handtekening kan naar eigen wens worden vormgegeven. Voor meer informatie over YouSign PDF kunt u hier terecht.